Vereniging van biologische tuinders

In gesprek met Jongerius

Zoals een aantal van jullie gemerkt hebben waren de leveringen van Jongerius het afgelopen seizoen niet op het niveau wat we van hen gewend zijn. In de markt gingen allerlei geruchten de ronde over het voortbestaan van Jongerius. Omdat Jongerius voor onze sector een belangrijke leverancier is heeft een delegatie van het bestuur van Bio-tuinders en CSA netwerk een gesprek gehad met de algemeen directeur van Jongerius, de heer Nico Jongerius.

De uitkomst van dit gesprek willen we graag met jullie delen.

 

Ondanks de schaalgrootte van Jongerius, 17 ha glas en een machinepark met een verwerkingscapaciteit van 600-700 bakken per uur ziet de heer Jongerius in de toekomst een belangrijke groei voor onze sector. Het beleveren van “kleine schalige” tuinders en bedrijven is en blijft een voor de firma Jongerius een essentieel onderdeel van hun dienstverlening ondanks de soms grote logistieke uitdagingen.

De oorzaak van de leverproblemen van het afgelopen seizoen kwamen hoofdzakelijk door het stoppen van een grote collega kweker, hierdoor kwamen veel klanten naar Jongerius voor plantgoed. Dit heeft een grote druk gelegd op de organisatie en het logistieke proces.  

Dit is door Jongerius onderkend en heeft inmiddels een versterking plaatsgevonden in de productie en het managementteam.

Alle mogelijke geruchten die de ronde gaan over Jongerius verwijst hij resoluut naar het land der fabelen. De heer Jongerius heeft vanaf begin jaren 80 het bedrijf opgebouwd tot waar het nu staat en wil dit graag met een stabiele basis continueren. 

Verder is er gesproken over meer informatie op de website over rassen en prijs. Gezien het feit dat rassen met regelmaat kunnen veranderen verwijst hij naar het internet voor aanvullende informatie. Betreft prijsinformatie zegt de heer Jongerius toe om de mogelijkheden te onderzoeken om deze bij het bestelproces zichtbaar te maken.

Afgesproken is om dit gesprek jaarlijks te laten plaatsvinden waarbij wij over een weer informatie kunnen uitwisselen en wensen kenbaar kunnen maken.

Vanaf seizoen 2025 verwacht Jongerius weer bedrijfsbezoeken te kunnen ontvangen zodat een ieder een beeld kan krijgen van de omvang en mogelijkheden die Jongerius biedt.

Eerstvolgend in de agenda

Agenda

25 maart 2024 |

Workshop druppelirrigatie