Vereniging van biologische tuinders

Ledenvergadering en lezing over resistentie tegen phytophthora

Op 9 maart 2018 was de Algemene Ledenvergadering bij het Louis Bolk Instituut met een leerzame en interessante lezing van Edith Lammerts van Bueren over resistentie tegen phytophthora in aardappelrassen en resistentie management in de aardappelteelt. Hoe voorkom je als teler doorbraak van resistentie? lees meer in de download.

Verslag bijeenkomst meerjarige gewassen

Donderdag 22 februari kwamen 32 mensen naar Tuinderij Eyckenstein in Maartensdijk om meer te leren over vaste groenten. Tuinder Luuk Schouten organiseerde deze workshop namens De Biotuinders en Toekomstboeren. Max de Corte was uitgenodigd om zijn praktijkkennis te delen over deze nog vrij onbekende groenten. Hieronder het verslag.

De BioTuinders op de Biobeurs

Op donderdag 18 januari zullen de BioTuinders vertegenwoordigd zijn op de Biobeurs. Van 14.00 tot 16.00 zijn we te vinden in de stand van het Biohuis/Bionext. Wil je eens kennis maken, meer informatie, of meteen lid worden? Kom bij ons langs, dan vertellen we je graag meer over wie we zijn en wat we doen voor biologische tuinderijen. Kijk voor meer informatie over de Biobeurs op: https://www.bio-beurs.nl/.

 

 

Ledenvergadering en themamiddag Bodem en bodembeheer

Op woensdag 8 november was het weer tijd voor de Algemene Ledenvergadering, ditmaal gehouden in de historische kas van Tuinderij Amelis’Hof te Bunnik.

In een korte vergadering zijn onder andere diverse  zaken besproken die op dit moment spelen in het Biohuis/de Bioraad. Daarna hadden we ruim de tijd om te luisteren naar de inspirerende verhalen van twee collega’s over hoe zijn omgaan met bodem, bemesting, grondbewerkingen, groenbemesters en diversiteit. Een leuke, leerzame en inspirerende middag.

 

Download hier het verslag van de themamiddag.

 

 

Verslag thema bijeenkomst.

Op 29 november j.l. hebben we een thema bijeenkomst over zaad- en plantgoed gehad, met interessante thema’s zoals rassen en landrassen, agro-diversiteit, beschikbaarheid van biologisch zaai- en plantgoed, nationale annex, zaadvaste rassen. Download hier het verslag van deze middag. 

Maatwerkaanpak regeldruk Agrofood

Bionext is in gesprek met het ministerie van EZ en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) over 'maatwerkaanpak regeldruk Agrofood': welke regels knellen bij de ondernemers in ‘agrofoodsector’?

Eerstvolgende ALV

Eerstvolgende ALV: Woensdag 8 november 2017, in de middag. De ALV wordt gekoppeld aan een themabijeenkomst over bodembeheer.

Ledenvergadering bij A8

Maandag 31 oktober was de 2e ledenvergadering van de Bio tuinders.

Wij waren uitgenodigd bij Tuinderij A8 in Doorn.

Onder het genot van heerlijke appeltaart en koffie hebben we weer belangrijke zaken besproken en zijn er weer nieuwe ideeen onstaan waar we aan kunnen werken.

Daarna een rondeiding over het bedrijf altijd leuk om de passie van collegatuiners te zien en hun verhalen te horen.

Verder was er een demonstratie van Hak Schoffelmachines, een droom voor elke tuinder.

Vraagbaak

De vraagbaak is een mailing lijst van De Biotuinders voor allerhande praktische vragen met betrekking tot de biologische teelt en bedrijfsvoering. Van collega's voor collega's.

 

Inschijven voor de lijst kan hier: http://debiotuinders.nl/cgi-bin/mailman/listinfo/vraagbaak

 

Vragen aan de lijst stel je via email: vraagbaak@debiotuinders.nl

 

 

23 maart

We hebben net een leuke vergadering gehad

Pagina's

Abonneren op de BioTuinders RSS